Vineri 18 noiembrie 2011 – ziua a patra de Post
Mic dejun (ora 7.30): bruschete cu rosii
Gustare (ora 9.30): 1 mar
Pranz (ora 12.30): salata de fasole
Gustare (ora 16.30): 1 grapefruit
Cina (ora 20.30): ½ borcan cu compot de prune
Reteta 6: Bruschete cu rosii
1 portie medie
Ingrediente: 3 felii de paine prajita, o rosie, sare de mare, granule de usturoi, busuioc uscat, piper.
Mod de lucru: Se taie in cuburi mici rosia si se pun intr-un bol. Peste acestea se adauga sare de mare, granule de usturoi, busuioc uscat si piper dupa gust. Se amesteca bine. Peste feliile calde de paine prajita se pune acest amestec.
Daca este o zi cu Dezlegare la ulei, feliile de paine prajita se pot unge cu ulei de masline. Daca se folosesc ca aperitiv, feliile de paine se pot unge si cu usturoi zdrobit.
Pofta buna!
Reteta 7: Salata de fasole
2 portii mari
Ingrediente: 1 cutie 400g de “4 tipuri fasole pentru salate” (240g pulpa), 2 legaturi de ridichi cu tot cu frunze, 2 castraveti cornison mici, 4 castraveti in otet mici, 1/2 legatura de ceapa verde, frunze de marar, patrunjel si loboda, sare de mare, piper.
Mod de lucru:
Se spala pe rand sub jet de apa legumele si verdeturile. Se taie in fasii frunzele de ridichi doar daca acestea sunt proaspete si verzi, in rondele subtiri castravetii cornison, castravetii in otet, ridichiile si ceapa verde si se pun intr-un bol de salata. Rosia se da in doua si fiecare parte se taie in cuburi mici. Se adauga in bol impreuna cu boabele de fasole din conserva, clatite in prealabil.
Se toaca marunt mararul, cateva fire de patrunjel si loboda si se pune in salata, dupa care adaug sare de mare si piper dupa gust. Se amesteca totul cu doua palete de lemn.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu