Miercuri 16 noiembrie 2011 – ziua a doua de Post
Mic dejun (ora 7.30): 3 felii de paine integrala cu crema de avocado
Gustare (ora 9.30): 1 ceai
Pranz (ora 12.30): ciorba de zarzavat
Gustare (ora 16.30): 1 grapefruit
Cina (ora 20.30): salata verde ( 1/2 salata verde, frunze de marar, 1 lingura miez de seminte de floarea soarelui crude, sare de mare dupa gust si zeama de lamaie ).
Reteta 2: Crema de avocado
2 portii medii
Ingrediente: 1 avocado, granule de usturoi, sare de mare, piper negru macinat, zeama de lamaie
Mod de lucru: Se alege un avocado cu consistenta moale.
(Atentie! Daca fructul nu este copt, nu se poate pasa. Fructele avocado sunt tari. Tinute la temperatura mediului ambiant ele se inmoaie, se coc. Nu le lasati sa se innegreasca pentru ca se strica).
Se taie in doua si se scoate samburele. Cu o lingurita se ia pulpa fructului si se pune intr-un bol mic. Se paseaza pana se obtine o pasta de culoare verde-galbui si consistenta unctuoasa. Se adauga o jumatate de lingurita de granule de usturoi si se amesteca. Se pun cateva picaturi de zeama de lamaie pentru a nu se oxida compozitia. Sare de mare si piper dupa gust.
Aceasta crema de avocado se serveste unsa pe felii de paine prajita.
Pofta buna !
Reteta 3: Ciorba de zarzavat
6 portii mari
Ingrediente: 2 cartofi medii, 2 morcovi, 1/2 dovlecel (ramas de ieri), 1 ardei gras verde, 1/2 telina medie, 1 ceapa galbena de marime medie, cate o legatura de ceapa verde, patrunjel, leustean, loboda si marar, bulion, zeama de la ½ lamaie, sare, busuioc, piper.
Mod de lucru:
Se spala pe rand sub jet de apa legumele si verdeturile. Se curata apoi telina, cartofii, morcovii, ceapa, ardeiul, dovlecelul, dupa care se spala. La fel si verdeturile.
Se taie legumele in bucati mici si se pun la fiert intr-o oala, cu 3 litri de apa. Cand acestea sunt aproape gata, se adauga cozile de verdeata tocate marunt si frunzele de verdeata tocate: 1/2 leg. ceapa verde, leusteanul, loboda (din care mai oprim cateva frunze tinere). Se adauga 4 linguri de bulion si zeama de la jumatate de lamaie. Se mai lasa 5-10 minute pe foc mic si se adauga sare si piper dupa gust, busuioc uscat si frunze de patrunjelul proaspat tocat.
Pofta buna !
Lista de cumparaturi | 15.11.2011 | |
Denumire articol | gramaj | pret ( RON ) |
Ulei de masline extra virgin | 1L | 20.99 |
Mustar clasic | 300g | 2.19 |
Marar uscat | 15g | 2.62 |
Patrunjel uscat | 15g | 2.62 |
Busuioc uscat | 15g | 2.62 |
Usturoi granule | 70g | 2.79 |
Salata verde | 1 buc. | 2 |
Ceapa verde | 1 buc. | 1.5 |
Marar | 1 buc. | 1 |
Patrunjel | 1 buc. | 1 |
Lamai | 0.405kg (2 buc.) | 1.62 |
Loboda | 1 buc. | 1 |
Ardei gras verde | 0.325kg (2 buc.) | 1.62 |
Castraveti cornison | 0.315kg (3 buc.) | 1.38 |
Ridichi cu frunze | 2 buc. | 2 |
Lapte de soia | 1L | 10.99 |
Fulgi de ovaz | 500g | 5.56 |
Seminte de in | 125g | 1.99 |
Miez seminte de floarea soarelui crude | 200g | 1.99 |
Stafide | 250g | 4.79 |
Avocado | 1 buc. | 3.99 |
Grapefruit rosu | 0.920kg (2 buc.) | 3.67 |
Castraveti in otet | 720g | 2.99 |
Fasole boabe conserva | 400g | 2.59 |
Bulion | 720ml | 4.99 |
Leustean | 1buc. | 1 |
TOTAL: | 91.5 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu