miercuri, 16 noiembrie 2011

Reteta 4 - Mic dejun clasic si Reteta 5 - Salata de vara

Joi 17 noiembrie 2011 – ziua a treia de Post

Mic dejun (ora 7.30): “lapte” cu ovaz, in si stafide
Gustare (ora 9.30): 1 banana
Pranz (ora 12.30): salata de vara
Gustare (ora 16.30): 1 mar
Cina (ora 20.30): ciorba de zarzavat cu 1 felie de paine

Reteta 4: “Lapte” cu ovaz, in si stafide
1 portie medie
Ingrediente: lapte de soia, fulgi de ovaz, seminte de in, stafide.
Mod de lucru:
Se pun intr-un bol 3 linguri de fulgi de ovaz, 1 lingurita de seminte de in si 1 lingurita cu stafide.  Peste acestea se toarna 100 ml de apa clocotita si se lasa 5 minute la inmuiat. Se adauga 250 ml de lapte de soia incalzit si se serveste cald sau rece.
Pofta buna!

Reteta 5: Salata de vara
2 portii mari
Ingrediente: 1/2 salata verde (ramasa de aseara), 1 rosie mare, 2 castraveti cornison mici, 1 ardei gras verde, 1 legatura de ceapa verde, 3 ridichi, frunze de patrunjel si marar, zeama de la ½ lamaie, 1 lingura ulei de masline, sare de mare, busuioc, piper, granule de usturoi.
Mod de lucru:
Se spala pe rand sub jet de apa legumele si verdeturile. Se taie in fasii salata verde si ardeiul verde, in rondele subtiri castravetele cornison, ridichiile si ceapa verde si se pun intr-un bol de salata. Rosia se da in doua si fiecare parte se taie in cuburi mici. Se adauga in bol. Se toaca marunt patrunjelul si mararul si se pun in salata, dupa care adaug uleiul de masline si zeama de lamaie, busuiocul uscat, un varf de cutit de granule de usturoi, sare de mare si piper dupa gust. Se amesteca totul cu doua palete de lemn. Se serveste de preferat in urmatoarele 4h.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu